Expositie Zachte Krachten: Nieuws

 

Selectiedag 29 juni 2019

Meer dan 35 kunstenaars toonden hun, door de jury digitaal geselecteerde werk, in de St. Joriskerk in Amersfoort. Een geanimeerde dag vol ontmoeting, uitwisseling en natuurlijk de definitieve selectie. De jury koos uiteindelijk minimaal 1 werk van elke aanwezige kunstenaar. De jury bestond uit Jolien van Braak, kunsthistoricus en theologe, bestuurslid Platform. Henk Ederveen, kunstkenner. En voorzitter Joyce de la Croix, leiding van het Mondriaanhuis in Amersfoort en van de Johan van Oldebarnevelt herdenkingen in 2019. 

 

Voorzitter van het Platform, Roel Ottow en leiding van de St. Joriskerk, Annet van Goor, openden de dag.

 

Daarna werd er in 3 groepen, steeds o.l.v. 1 jurylid, langs de werken gegaan, terwijl de kunstenaars hun werk in een paar minuten toelichtten.

 

 

 

 

Tijdens de lunch was er verder gelegenheid voor ontmoeting. Daarna, tijdens het juryberaad was er een plenair moment waarin enkele kunstenaars iets vertelden over een werk dat hen in het bijzonder had aangesproken. Vervolgens was iedereen vrij om al het werk te gaan bekijken. 

 

 

 

 

De kunstenaars kregen wel een opdracht mee: kies het werk dat je het meeste aanspreekt en nomineer de kunstenaar voor de Wing Award, de wisseltroffee. De winnaar wordt bekendgemaakt op het symposium op 7 september, tevens de opening van de expositie.

 

 

 

 

 

 

 

 

De juryvoorzitter, Joyce de la Croix, maakte aan het eind van de dag bekend wat de bevindingen van de jury waren. Vervolgens ging de jury bij ieder kunstwerk langs en deelde de kunstenaar mede welk werk er was geselecteerd. 

 

Tenslotte was het weer inpakken. 

Tot ziens bij de opening!