Online Inspiratie: Stellingen

 

Op deze pagina gaan we nadenken over stellingen met betrekking tot kunst in de kerk. Als kunstcommissie wordt je hiermee geprikkeld om na te denken over de keuzes die je maakt, over je visie en je doelen. 

 

 

 

Denk mee over de stellingen die hieronder komen en doe mee in het Online Gesprek!

 

Stelling 1:


"Alle kunst is geschikt voor de kerk"> Misschien kies je als kunstcommissie intuïtief de kunst voor in de kerk. Bijvoorbeeld voor een expositie. Heb je weleens bewust stilgestaan bij wat je kiest? Sta je voor alles open, of lig je op een bepaalde koers? Misschien denk je weleens na over de stijl van de kunst? Bijvoorbeeld figuratief of abstract. Of over de thematiek: mag het ook een algemeen levensthema zijn, i.p.v. alleen een christelijke thema? Mogelijk sta je stil bij de vraag of het van een christelijke kunstenaar moet zijn, of niet persé. Sommigen denken weleens na over de toegankelijkheid van de kunst. Pas je je aan je publiek aan, of prikkel je je publiek juist met iets minder toegankelijks? En hoe zit het met de kwaliteit van de kunst? Om met de stelling aan de slag te gaan kijk je ook naar het doel waarmee je kunst in de kerk brengt. En dat kan zelfs per project verschillen < 

(Foto: Tears of Christ - Makoto Fujimura)

 

 

 

Reageren!
We zijn bezig met een nieuwe website, waarop je kunt reageren op de stelling.


Live meepraten!
We gaan live! In het najaar gaan we via Zoom met elkaar in gesprek over een stelling met betrekking tot kunst in de kerk. Houd de website en Social Media in de gaten voor de datum. Tegen die tijd wordt ook duidelijk hoe je je kunt aanmelden.

Hiermee kijken we alvast wat vooruit naar de Inspiratiedag van 12 februari 2022.