Symposium & Expositie 2019

Na symposia in Doorn (Zonder beelden sprak hij niet), Amsterdam (Helend en Medelend) en Culemborg (Schuren & Scheppen), en de exposities in Apeldoorn (Hemel & Aarde), Zwolle ((N)ergens Thuis) en Dordrecht (Van Letter tot Leven), organiseert het Platform Kerk & Kunst in het najaar van 2019 zowel een symposium als een expositie, in de mooie, historische St. Joriskerk in Amersfoort.

Het thema is nog in ontwikkeling, maar het is goed mogelijk dat deze gaat samenhangen met het herdenkingsjaar van Johan van Oldebarnevelt (sterfjaar 1619, geboorteplaats Amersfoort), vanuit Bijbels perspectief.

De expositie zal plaatsvinden van begin september tot half oktober 2019. Kunstenaars uit het hele land worden t.z.t. weer uitgenodigd om kunst te maken dat aansluit bij het thema. Net als bij de eerdere exposities levert dat een bijzondere, artistiek en inhoudelijk hoogwaardige tentoonstelling op. Mw. Joyce de la Croix, teamleidster Mondriaanhuis en projectleidster Johan van Oldebarnevelt 2019 in Amersfoort, heeft zich al beschikbaar gesteld voor de selectiecommissie.

Houdt de website in de gaten voor meer informatie!