Symposium 2019: Zachte Krachten

Je kunt je hier aanmelden >> .  DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN

Op zaterdag 7 september vindt het Symposium "Zachte Krachten zullen zeker winnen" plaats, in de Joriskerk in Amersfoort. Het thema sluit aan bij de gelijknamige expositie, die van 27 augustus t/m 26 oktober in dezelfde Joriskerk is te zien. Het symposium dient dan ook tegelijkertijd als opening van de expositie.

Met het thema willen we het revolutionaire geluid van Jezus in het licht zetten. Het geluid tegen geweld en het recht van de sterkste. Het geluid van zachtmoedigheid, barmhartigheid, vrede, liefde, compassie, vergeving, verzoening e.d. We nodigen mensen uit die hier iets over te zeggen hebben. We leggen hierbij ook een relatie met kunst. De titel is ontleend aan een dichtregel van Henriëtte Roland Holst.

Programma: 10.30 - 16.00 uur

Opening: door burgemeester Lucas Bolsius

's Morgens: 3 sprekers en muziek

. Gerald Troost (spreker en muziek): DISC - trainer, zanger, componist .
Het thema vanuit de muziek belicht, met de visie van Gerald als zanger en componist.

. Rikko Voorberg: Theoloog, kunstenaar, activist, kerkpionier bij de Pop-Upkerk in Amsterdam. Dagelijkse Podcast voor Lazarus magazine e.a.
Het thema belicht vanuit zijn Community-Art projecten en zijn visie als theoloog en activist.

. Lora Kremer: Zendelinge, spreekster.
Zij heeft een aantal jaren in Afrika gewerkt. Bij een roofoverval in 2011 kwam haar man om het leven. Uit eigen diepe en doorleefde ervaring kan zij delen dat "Zachte Krachten zullen winnen".

Lunch: Meet & Greet met de sprekers

's Middags: Verschillende workshops

. Rietje Bakker, coördinator van IJM Expressions for Justice, zal samen met de deelnemers kijken naar kunstwerken die aandacht vragen voor het onrecht waarmee IJM (International Justice Mission) zich bezighoudt, met name kindslavernij. IJM Expressions heeft hiervoor verschillende projecten.

. Arend Maatkamp, Grafittikunstenaar. Arend gaat samen met de deelnemers aan de slag om een grafittikunstwerk rond het symposiumthema te maken. Een streetwise kunstvorm!

. Debora Dijkstra, deskundige social media. De kunst van sociale media, als kunstenaar kun je er niet omheen, maar hoe kun je de sociale media op een goede manier inzetten voor kerk en kunst? (hiervoor graag je mobiel meenemen)

. Henk Reitsema, L'Abri. Filmbespreking Babette's Feast. Storytelling en inzichten in normen en waarden.

. Jan Niessen, gids. Wandeling door de binnenstad van Amersfoort, waar Johan van Oldebarnevelt en Piet Mondriaan woonden, speelden en naar school gingen.

Afsluiting: Concert

Martien de Vos. Organist van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland

Gedurende de dag is de expositie "Zachte Krachten" te bekijken.

De toegangsprijs is tot 1 september 30 euro, inclusief lunch. Na 1 september 35 euro.

Jonge Kunstenaars
We willen speciaal jonge kunstenaars de gelegenheid geven deel te nemen aan het symposium. Ben je student aan de kunstacademie of net afgestudeerd? Dan willen we je als eerste 10 jonge aanmelders een gratis toegangskaartje geven.

Je kunt je hier aanmelden >>