Symposium 2019: Zachte Krachten

 

Op zaterdag 7 september vindt het Symposium "Zachte Krachten zullen zeker winnen" plaats, in de Joriskerk in Amersfoort. Het thema sluit aan bij de gelijknamige expositie, die van 27 augustus t/m 26 oktober in dezelfde Joriskerk is te zien. Het symposium dient dan ook tegelijkertijd als opening van de expositie. 

Met het thema willen we het revolutionaire geluid van Jezus in het licht zetten. Het geluid tegen geweld en het recht van de sterkste. Het geluid van zachtmoedigheid, barmhartigheid, vrede, liefde, compassie e.d. We nodigen mensen uit die hier iets over te zeggen hebben. We leggen hierbij ook een relatie met kunst. Later volgen meer details. De titel is ontleend aan een dichtregel van Henriëtte Roland Holst.

Programma
Het programma is nog in ontwikkeling en ziet er in grote lijnen als volgt uit:

's Morgens: Ca 3 sprekers en muziek
's Middags: Verschillende workshops
Afsluiting: Vesper/Concert

Zodra er meer bekend is over het programma en de prijs, zal dat hier worden geplaatst.

Jonge Kunstenaars
We willen speciaal jonge kunstenaars de gelegenheid geven deel te nemen aan het symposium. Ben je student aan de kunstacademie of net afgestudeerd? Dan willen we je als eerste 10 jonge aanmelders een gratis toegangskaartje geven. Aanmelden kan bij: info@platformkerkenkunst.nl