Veelzijdige Exposities

Exposities

Het Platform Kerk & Kunst organiseert regelmatig landelijke exposities.
Wij willen met deze exposities inspireren en kunstenaars en kerken met elkaar verbinden.

Vorm

Elke expositie heeft een eigen thema. Vaak sluit dit thema aan bij de actualiteit, zoals Van Letter tot Leven aansloot bij 400 jaar herdenking van de Staten Vertaling.
We streven ernaar dat het thema een aspect uit het geloof combineert met een maatschappelijk item en dat het  een breed publiek aanspreekt.

Bij elke expositie is er een grote diversiteit aan beeldende disciplines, zoals schilderijen, tekeningen, textiel, installaties, fotografie en video.

Een expositie kan samen gaan met een symposium of een ander programma. 

 

Wie?

Kunstenaars uit het hele land worden uitgenodigd om deel te nemen. Wij benaderen zelf kunstenaars uit onze achterban, maar daarnaast is er een open inschrijving.
Een ballotagecommissie bepaalt uiteindelijk welke kunstwerken een plaats krijgen in de expositie. De ballotage vindt allereerst plaats door middel van een digitale selectie en vervolgens is er een selectiedag waarop de kunstenaars hun werk kunnen toelichten. 

Voorgaande Exposities

  • Zeist 2022, Verdiepend & Verbindend
  • Amersfoort 2019, Zachte krachten  Lees meer >>
  • Dordrecht 2018, Van Letter tot Leven Lees meer >>
  • Culemborg 2017, Schuren & Scheppen  Lees meer >>
  • Zwolle 2016, (N)ergens Thuis
  • Apeldoorn 2014, Hemel & Aarde

Wing-Award

Bij de exposities wordt door de deelnemende kunstenaars de Wing-Award toegekend aan de kunstenaar die volgens hen het meest aansprekende kunstwerk heeft gemaakt. De Wing-Award bestaat uit een wisseltrofee, een bronzen beeldje met vleugels. Bij de laatste expositie is de Wing-Award uitgereikt aan kunstenaar Edo Hebinck. 

Programma

Rondom een expositie wordt vaak een programma van activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en film.

Ook worden er lesbrieven ontwikkeld voor scholen: PO en VO. In eerdere edities hebben ook kinderen geëxposeerd. En hebben studenten van de VIAA-Hogeschool een fotoproject gedaan rondom een van de kunstwerken.

HomeServicesCall UsContact