Kunstwerk van de maand

Kunstwerk van de maand

Op deze pagina wordt elke maand een kunstwerk besproken van een kunstenaar die betrokken is bij projecten van het Platform Kerk & Kunst.
Daarnaast worden kunstwerken uit de kunsthistorie besproken.
De kunstwerken worden uitgekozen en besproken door leden van het bestuur en mensen die betrokken zijn of waren bij projecten van het platform. Het gaat om hun persoonlijke ervaring met het kunstwerk.

Ecce Homo - Aad de Haas

Maart 2022 - Uitgezocht en gesproken door Dr. Joost de Wal

Grote kunst is altijd actueel. Aad de Haas (1920-1972) schilderde dit werk in 1960 en noemde het De geweldloze en de geweldenaar. Christus wordt aan het volk getoond door een legerofficier.

Lees verder >>

Ooggetuige - Otto Dix

Januari 2022 - Uitgezocht en besproken door Ds. Rien Wattel

Ik sloeg het blad van de kalender om en zag dit schilderij: geen steen meer op de andere, verwrongen raamkozijnen, een grote puinhoop. Het was ineens alsof ik naar het journaal keek:

Lees verder >>

Project in Ginnum 1 - Sjaak Verboom

November 2021 - Uitgezocht en besproken door Elisabeth Baron

Het is een geënsceneerde foto van het interieur van het kerkje in Ginnum. En het doet mij wat betreft sfeer en kleurgebruik sterk denken aan de 17e eeuwse schilder Pieter Saenredam, die het interieur van gotische kerken schilderde.

Lees verder >>

God, mijn moeder 5 - Marleen B. Berg

September 2021 - Uitgekozen en besproken door Jolien van der Velde - van Braak

Dit werk, deel van een serie, van Marleen B. Berg spreekt mij aan omdat het een andere invalshoek geeft over wie God is dan vaak wordt weergeven.

Lees verder >>

Opstanding - Marc de Klijn

Juni 2021 - Uitgekozen en besproken door Leen La Rivière

Hoe komt het schilderij OPSTANDING in mijn kerk (de Pelgrimsvaderskerk te Delfshaven, Rotterdam) terecht? Daar zit een heel verhaal aan vast… 

Lees verder >>

Rustplaats in de Bovenzaal - Marijke Snoek

Mei 2021 - Uitgekozen en besproken door Grady van den Bosch

Gewoonlijk ben ik vooral gecharmeerd van abstracte en conceptuele kunst. Maar voor het kunstwerk van de maand mei heb ik een figuratief schilderij uitgekozen. Dit werk van Marijke Snoek is grotendeels geschilderd in de bovenkamer van de Broederkerk in Kampen. O.a. vanwege de mooie lichtval.

Lees verder >>

Crucifixion - Wiebe van Dingen

April 2021 - Uitgekozen en besproken door bestuursvoorzitter Roel Ottow

Alle eerste herinneringen zijn indrukwekkend, de eerste lente, de eerste zoen, het eerste kunstwerk, de eerste tentoonstelling vanuit Christian Artists Beeldende Kunst waar ik actief bij betrokken was.

Lees verder >>
HomeServicesCall UsContact