Exposium 2023

9 juni 2023: Exposium ‘(W)aardevol Perspectief’

  • Een avond over kunst, over onze waardevolle aarde en hoe we daar mee om gaan als kunstenaars en kunstliefhebbers.
  • Een avond met veel tijd voor ontmoeting met andere kunstenaars, leden van kerkelijke kunstcommissies en andere geïnteresseerden.
  • Een avond met spreker en gespreksleider Drs. Carla Dik-Faber.
  • Een avond met prikkelende vragen en stellingen over de plaats van kunst in relatie tot onze kwetsbare aarde.
  • Een avond waarbij je natuurlijk de gelegenheid hebt om de prachtige expositie “Vallei en Zand” van Otto de Bruijne en Wiebe van Dingen te bekijken, en hen te spreken, in het mooie Museum Lunteren.

Inhoud

Het Platform Kerk & Kunst grijpt de gelegenheid aan om op vrijdag 9 juni 2023  een extra activiteit te organiseren. De aanleiding is de expositie “Vallei en Zand” van Wiebe van Dingen en Otto de Bruijne in Museum Lunteren. Het thema is de natuur. 

Wij organiseren in de avond een zogenoemd “Exposium” – een samenvoeging van expositie en symposium. En dat is wat het is: bij deze expositie een uitwisseling van ideeën en gedachten. Een avond ter ontmoeting, informatie en inspiratie, aansluitend bij de expositie.

We reflecteren vanuit Bijbelse waarden over hoe we als christenkunstenaars en met kunst in de kerken kunnen bijdragen aan (w)aardebewustzijn. Voor iedereen die zich betrokken weet bij kunst en Gods schepping. We verwachten frisse inspiratie om ons in te kunnen zetten met onze talenten als geroepen rentmeesters, ieder op z’n eigen plek.

Programma

19.00 uur: inloop met koffie/thee en koekje, bekijken expositie
19.30 uur: start programma, welkom door Platform Kerk & Kunst. 
                   Otto de Bruijne vertelt. Wiebe van Dingen vertelt.
20.10 uur: pauze met koffie/thee
20.30 uur: interactief en informatief deel met spreker en gespreksleider
                   Drs. Carla Dik-Faber
21.15 uur: plenair door Platform Kerk & Kunst: samenvatten en afsluiten
21.30 uur: ontmoeting met hapjes en drankjes
22.00 uur: einde

Locatie en Expositie: Museum Lunteren

Locatie is Museum Lunteren. Een inspirerende plek, centraal gelegen in het land. De expositie van Wiebe en Otto sluit prachtig aan bij de omliggende natuur en juist kunst en de natuur zal ook centraal staan tijdens het Exposium: kun je ook als kunstenaar bijdragen aan de zorg voor de schepping?

Te zien zijn de schilderijen, gouaches en tekeningen van Otto (bekend als spreker en programmamaker) en Bois Trouvé, gevonden hout, van Wiebe (bekend van de gebedsnoten).

Museum Lunteren ligt centraal in Nederland en is naast met de auto ook goed bereikbaar per trein. Het station is ongeveer 200 meter van het museum. Dorpsstraat 55 , 6741 AB Lunteren

www.museumlunteren.nl

Drs. Carla Dik – Faber

Speciale gast is voormalig Tweede Kamerlid voor de CU, Drs. Carla Dik – Faber. Zij is onze spreker en gespreksleider. Carla is bekend als oud-politica en is nu studente theologie en projectleider GroeneKerken. Als kunsthistorica weet zij ook vanuit de kunst raakvlakken te vinden en te inspireren. Deze avond hopen we vanuit verschillende achtergronden interactief elkaar te stimuleren in hoe kunst in kerken kan worden ingezet om als middel te helpen in de verkondiging van de liefde voor Gods Schepping.

Aanmelding en Entree

Kosten: 16,- euro
Inclusief bezoek aan de expositie, koffie en borrel met hapjes

*  Om met name jongeren uit te nodigen is er voor hen een subsidie-mogelijkheid.  Stuur een mail naar info@platformkerkenkunst.nl. Wil je je ook nog even aanmelden via onderstaande aanmeldknop? Dank.

**  Heb je een museumjaarkaart, neem die dan mee voor de telling van het museum (geen korting)

Aanmelden kan hier

Het Exposium is bedoeld voor kunstenaars, kunstcommissies van kerken, kunstliefhebbers en andere geïnteresseerden. Welkom!