Symposium 2024: Zoals een mantel om mij heen geslagen

Zaterdag 5 oktober 2024
Jacobikerk in Utrecht

Op 5 oktober 2024 hoopt het Platform Kerk & Kunst i.s.m. de Jacobikerk in Utrecht opnieuw een symposium te organiseren.
Het symposium is tevens de opening van de gelijknamige expositie, in de Jacobikerk.

Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar we kunnen al enkele mensen voorstellen die een bijdrage gaan leveren. Drie kunstenaars die projecten ontwikkelen waarbij zij zich richten op echt contact, compassie en verbinding. Zij geven hier een presentatie over.

Hou de website en onze socials in de gaten voor meer info en hoe en vanaf wanneer je je kunt aanmelden.

Wout Herfkens

Wout Herfkens gaat vertellen over zijn project waarbij hij weggegooide en afgedankte crucifixen liefdevol toedekt en in bed legt. Met kistjes met daarin deze verzorgde crucifixen gaat hij het gesprek aan in het pastoraat.

Dit compassievolle project sluit heel mooi aan bij ons thema, dat gaat over echt en compassievol contact. Hoe dichtbij kun je komen als je je verbindt met Jezus, op een liefdevolle manier, die zich zelf over ons ontfermt en ons leert hoe met onze naasten om te gaan.

en Community-Artist
Marjan Beuker

Beeldend Kunstenaar Marjan Beuker heeft vele jaren ervaring met Community-Art projecten. Zowel kunstprojecten vóór de community als mét de community. Bij de laatste gaat het om projecten waarbij groepen mensen samen kunst maken en waarbij ze oprecht contact maakt. Mensen voelen zich gezien, met elkaar verbonden en opgetild.

Met haar achtergrond als activiteitenbegeleider voelt Marjan perfect aan wat mensen nodig hebben. Maar ze ervaart dat samen serieus kunst maken nog een extra meerwaarde heeft: “Als er een echt product aan vast zit, zoals een expositie, draagt dat bij aan het positieve gevoel van de deelnemers”.

Marjan vertelt over haar projecten en wat dat met de deelnemers doet. Vanuit haar geloof dat God van iedereen houdt, ook als je anders bent (en wie is dat niet), geeft ze vorm aan haar kunstprojecten.

Jelle Korevaar

Jelle’s projecten worden opgepikt door gerenommeerde instituten, zoals de Kunst Biënnale van De Heilige Driehoek. Herkenbaar zijn zijn machine-achtige, kinetische objecten, vaak interactief.

Met deze kunst zoekt hij ook steeds meer het sociale domein op. Een heel mooi voorbeeld is zijn interactieve zitplaats, voor de deur van een Buurtsteunpunt van het Leger des Heils in Rotterdam Delfshaven (zie video hieronder). Een project tegen eenzaamheid.

Jelle vertelt over deze projecten, zijn motivatie hiervoor en zijn ervaringen.

Jelle neemt deel in de ballotage-commissie van de expositie.

Meer informatie volgt later.
Zoals de tijden, de kosten, hoe aan te melden en ook de rest van het programma.

HomeServicesCall UsContact